Categories
Видео

Краток документарен филм за Кратово на Продукција Аристон

КРАТОВО краток документарен филм на Продукција Аристон Kratovo short documentary film by Ariston Production Камера и дрон: Дуле Јанев Музика: Боро Стојановски Наратор: Катерина Јордановска Сценарио и монтажа: Никола Ристевски Благодарност до: Домагој Николиќ, Стевче Доневски и Лиде Стојановска за одличната соработка и размената на информации Етно-куќа „Шанчева“ за логистичката поддршка Ресторан „Александрија“ за можноста […]

Categories
Видео НР

Кратово – градот на златото, рударството, алхемијата, кнезовите, кулите, мостовите и легендите

КРАТОВО м-р Никола Ристевски Македонија е земја која изобилува со природни ресурси и културно наследство. Скоро секој град во државата се наоѓа на локација каде што населба постоела и претходно, најчесто дури и пред нашата ера. Во североисточниот дел на Македонија се наоѓа Кратово, град кој е најголем нем сведок на културното наследство во нашата […]