Categories
Видео

Краток документарен филм за Кратово на Продукција Аристон

КРАТОВО краток документарен филм на Продукција Аристон

Kratovo short documentary film by Ariston Production

Камера и дрон: Дуле Јанев

Музика: Боро Стојановски

Наратор: Катерина Јордановска

Сценарио и монтажа: Никола Ристевски

Благодарност до:

Домагој Николиќ, Стевче Доневски и Лиде Стојановска за одличната соработка и размената на информации

Етно-куќа „Шанчева“ за логистичката поддршка

Ресторан „Александрија“ за можноста да снимаме во подземниот тунел

Отец Дејвид од црквата „Свети Јован Крстител“

OvcePole.Mk за достапните интернет страници и сервери

Книжара и печатница „Бубамара хит“ за соработката и поддршката

„Фото Кис“ за техничката поддршка

Тимот на Продукција „Аристон“ за вложениот труд

Управа за заштита на културно наследство за официјалната дозвола за снимање на спомениците на културата – кулите и мостовите во Кратово

Општина Кратово за поддршката при реализацијата на овој краток документарен филм

Повеќе информации за Кратово можете да читате во книгата Зборник за Кратово.

Продукција АРИСТОН 2021