Categories
НР

Што сработивме во 2021ва | Продукција АРИСТОН & OVCEPOLE.MK

Продукција АРИСТОН | Отчет 2021

Кратки документарни филмови

Градиштето кај селото Кнежје
Ѓуриште
Овчеполскиот геоглиф
Овче Поле
Народниот музеј во Свети Николе
„Градот на златото, рударството и алхемијата“
„Туј сам се окучил, туј сам се научил“
Геолошки резерват Куклица
Кратово
„Нешто ќе те прашам бабо“

Соработка со Ансамбл Македонија

Промоција на „Овчеполско оро“
Ревија на традиционални балкански носии
„Една поинаква приказна“
„Возот кој никогаш не пристигна“
„Промоција 2021“
„Не плети лесо“

Соработка со Телевизија Сонце:

„Македонски туризам“, серија за туристичкиот потенцијал на Македонија, сезона 1
Снимки од концерт на Ансамбл Македонија во Гевгелија и настап во Скопје
Документарна серија „Охрид од праисторијата до 21 век“

Соработка со Климе Ковачески: видео илустрации на аудио записите „Премин“, „Трага“, „Нада“, „Копнеж“, „Простори“, „Позадини“ и „Извори“

Alexander the Great: S01, E01 – E04

Серија промотивни видеа за туристичките атракции во Општина Свети Николе: 12 епизоди

Kanda Podcast, 11 епизоди

Снимени настани: пошумување во Богословец, концерт на м-р Ненад Јованов, рецепт за Светиниколска пастрмајлија, промоција на книга на д-р Јордан Ѓорчев, итн.

Документарни филмови:

Свети Николе – единствениот град со име на светец во Македонија

Лихнид – духовната престолнина на Македонија

м-р Никола Ристевски | Отчет 2021

Книги:

Зборник за Овче Поле – книга петта

Свети Николе – главное поселение Овчепольской котловины

Управување и маркетинг на туристичкиот потенцијал во Овчеполската Котлина

Настани:

Промоција на „Свети Николе – главное поселение Овчепольской котловины“

Промоција на „Зборник за Свети Николе“

Промоција на „Управување и маркетинг на туристичкиот потенцијал во Овчеполската Котлина“

Интервјуа:

„Добро утро, секое утро“ Тв Алфа март 2021

„Срдачно наши“, YouTube, мај 2021

„Македонија наутро“ МРТ1 јуни 2021

„Телма клуб“ Тв Телма јуни 2021

„Ја сакам Македонија“ Тв Сител јули 2021 (со Т. Јаневска и Б. Петковски од Ансамбл Македонија)

„Јади бурек“ Тв Сонце јули 2021

„Боите на Македонија“, Македонско Радио, септември 2021

„Македонија наутро“ МРТ1 ноември 2021

„Везилка“ Тв Алфа декември 2021

OVCEPOLE.MK | Отчет 2021

SVETINIKOLE.OVCEPOLE.MK

LOZOVO.OVCEPOLE.MK

SHOP.OVCEPOLE.MK

MAPS.OVCEPOLE.MK