Categories
Видео

Нови документарни филмови за Кратовско – Злетовската област (видео)

Кратовско – Злетовската област е регион во Македонија кој изобилува со културно наследство и природни ресурси. Во овие предели патниците – намерници и туристите доаѓале, доаѓаат и ќе доаѓаат. По претставувањето на книгата „Зборник за Кратово – книга прва“ и започнувањето на подготовките за изданието „Зборник за Лесново и Злетово“, овие краишта на Македонија почнуваат да добиваат и нови видео записи за промоција на потенцијалите со кои што располагаат.

Продукцијата „Аристон“ објави неколку кратки видеа со кои ги најавува документарниот филм и документарната серија за Кратовско – Злетовската област.