Categories
НР

„Добродошле китени сватови“ една поинаква приказна на Ансамбл Македонија

„Добродошле китени сватови“ е песна која претставува заштитен симбол на Ансамбл Македонија. Во соработка со Продукција Аристон & Prosperim Films, ансамблот работи на видео запис за песната. Видеото се снимаше во центарот на Скопје и е во процес на пост-продукција.

Сценарио: проф. д-р Владимир Јаневски

Камера: Дуле Јанев и Миодраг Константинов

Звук: Боро Стојановски

Техничка поддршка: Адриано Панајотов

Продуцент: м-р Никола Ристевски